АДАПТАЦІЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНОГО СПРОЩЕНОГО МЕТОДУ ВИДІЛЕННЯ АМІНОКИСЛОТИ ТРИПТОФАНУ ДО УЧБОВОГО ПРОЦЕСУ
Ключові слова:
казеїн, панкреатин, триптофан, п-диметиламінобензальдегід, ванілінАнотація
Розроблено оптимальну і вдосконалену методику визначення амінокислоти триптофану, яку можна рекомендувати до переліку лабораторних робіт з дисципліни „Інженерна ензимолологія та технологія біологічно-активних речовин”. Новизною розробленої методики можна вважати виключення з переліку реактивів-прикурсорів, які успішно замінено на безпечні компоненти. За проведеними дослідженнями встановлено вміст триптофану у казеїні, який складає 1,4%.
Посилання
Биологический энциклопедический словарь / под ред. Гилярова М.С. – 2-е изд., исправл. – М.: Сов. Энциклопедия, 1986. – 831с.: ил., 29 л. ил.
Блок Р. Аминокислотный состав белков и пищевых продуктов / под ред. проф. Гаврилова Н.И., Боллинг Д. – М: ИИЛ, 1949. – 472с.
##submission.downloads##
Опубліковано
2017-02-24
Номер
Розділ
Хімічні технології. Біотехнології