АДАПТАЦІЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНОГО СПРОЩЕНОГО МЕТОДУ ВИДІЛЕННЯ АМІНОКИСЛОТИ ТРИПТОФАНУ ДО УЧБОВОГО ПРОЦЕСУ

Автор(и)

  • V. M. Gulyaev Дніпродзержинський державний технічний університет, Україна
  • I. M. Kornienko Дніпродзержинський державний технічний університет, Україна
  • K. S. Chetverykova Дніпродзержинський державний технічний університет, Україна
  • V. Yu. Trishyna Дніпродзержинський державний технічний університет, Україна
  • O. P. Golovey Дніпродзержинський державний технічний університет, Україна

Ключові слова:

казеїн, панкреатин, триптофан, п-диметиламінобензальдегід, ванілін

Анотація

Розроблено оптимальну і вдосконалену методику визначення амінокислоти триптофану, яку можна рекомендувати до переліку лабораторних робіт з дисципліни „Інженерна ензимолологія та технологія біологічно-активних речовин”. Новизною розробленої методики можна вважати виключення з переліку реактивів-прикурсорів, які успішно замінено на безпечні компоненти. За проведеними дослідженнями встановлено вміст триптофану у казеїні, який складає 1,4%.

Посилання

Биологический энциклопедический словарь / под ред. Гилярова М.С. – 2-е изд., исправл. – М.: Сов. Энциклопедия, 1986. – 831с.: ил., 29 л. ил.

Блок Р. Аминокислотный состав белков и пищевых продуктов / под ред. проф. Гаврилова Н.И., Боллинг Д. – М: ИИЛ, 1949. – 472с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-02-24

Номер

Розділ

Хімічні технології. Біотехнології