ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКІСНИХ ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ФРУКТОВОЇ ПАСТИЛИ З ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ВІТАМІНІВ
Ключові слова:
фруктоза, пастила, нутрієнти, діабет, вітаміни, кислотністьАнотація
Досліджено актуальність вживання фруктової пастили в харчуванні населення. У якості функціонального продукту запропоновано використовувати фруктову пастилу, збагачену вітамінами, нутрієнтами. Експериментально встановлено, що за умов дотримання рекомендацій технології виробництва пастили показники кислотності та вологості відповідають вимогам стандарту.
Посилання
Цыб А.Ф. Биологически активная пищевая добавка „Йодказеин” / А.Ф.Цыб, В.Г.Скворцов, В.В.Шахтарин. – М.: Пищевая промышленность. – 2001. – № 1. – С.46-47.
Спиричев, В.Б. Обогащение пищевых продуктов микронутриентами: научные принципы и практические решения / В.Б.Спиричев, Л.Н.Шатнюк. – М.: Пищевая промышленность. – 2010. – № 4. – С.20-24.
Олейникова А.Я. Практикум по технологии кондитерских изделий / А.Я.Олейникова, Г.О.Магомедов, Т.Н.Мирошникова. – СП.: ГИОРД, 2005. – 480с.