ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКІСНИХ ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ФРУКТОВОЇ ПАСТИЛИ З ПІДВИЩЕНИМ ВМІСТОМ ВІТАМІНІВ

Автор(и)

  • V. M. Gulyaev Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське, Україна
  • I. M. Kornienko Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське, Україна
  • K. S. Chetverykova Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське, Україна
  • V. Yu. Trishyna Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське,
  • L. A. Shkvirenko Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське, Україна

Ключові слова:

фруктоза, пастила, нутрієнти, діабет, вітаміни, кислотність

Анотація

Досліджено актуальність вживання фруктової пастили в харчуванні населення. У якості функціонального продукту запропоновано використовувати фруктову пастилу, збагачену вітамінами, нутрієнтами. Експериментально встановлено, що за умов дотримання рекомендацій технології виробництва пастили показники кислотності та вологості відповідають вимогам стандарту.

Посилання

Цыб А.Ф. Биологически активная пищевая добавка „Йодказеин” / А.Ф.Цыб, В.Г.Скворцов, В.В.Шахтарин. – М.: Пищевая промышленность. – 2001. – № 1. – С.46-47.

Спиричев, В.Б. Обогащение пищевых продуктов микронутриентами: научные принципы и практические решения / В.Б.Спиричев, Л.Н.Шатнюк. – М.: Пищевая промышленность. – 2010. – № 4. – С.20-24.

Олейникова А.Я. Практикум по технологии кондитерских изделий / А.Я.Олейникова, Г.О.Магомедов, Т.Н.Мирошникова. – СП.: ГИОРД, 2005. – 480с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-01-25

Номер

Розділ

Хімічні технології. Біотехнології