ВПЛИВ СТРУКТУРНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ В ПРОЦЕСАХ ПРИГОТУВАННЯ РІДКИХ ПАЛИВ

Автор(и)

  • R. O. Klimov Дніпровський державний технічний університет, м. Кам’янське, Україна

Ключові слова:

емульсія, подрібнення, крапля, дисперсна фаза

Анотація

У статті описується вплив різних чинників на процес подрібнення крупних крапель дисперсної фази емульсії. Наводяться регресійні рівняння для розрахунку критичної відстані між краплями, при якій динамічна дія з боку дрібної краплі може призвести до дроблення крупної частки, а також для розрахунку часу протікання даного процесу.

Посилання

Долинский А.А. Дискретно-импульсная трансформация энергии в адиабатно вскипающем потоке / А.А.Долинский, Б.И.Басок // Промышленная теплотехника. – 2001. – Т.23. –№4-5. – С.5-20.

Павленко А.М. Кинетика испарения в процессах гомогенизации / А.М.Павленко, Р.А.Климов, Б.И.Басок // Промышленная теплотехника. – 2006. – Т. 28. – №6. – С.14-20.

Климов Р.А. Особенности возникновения динамических разрушающих сил при вскипании эмульсий // Збірник наукових праць ДДТУ: (технічні науки) / Дніпродзержинськ: ДДТУ. – 2011. – Випуск 1 (16). – С.159-162.

Хартман К. Планирование эксперимента в исследовании технологических процессов / Хартман К. – М.: Мир, 1977. – 552с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-08-29

Номер

Розділ

Теплотехніка. Теплоенергетика